Product Code: 480071807
Availability: In Stock

Ücretsiz Kargo

Kdv Dahil

189.00TL

Tuesto vitamin d3 k2 ürünü firmamızda en ucuz fiyat avantajıyla satılırken, mağazamızdan veya websitemizden online olarak satın alabilirsiniz. Satışını yaptığımız tüm ürünlerimiz %100 orijinal olarak tarafınıza faturalı bir şekilde özenle paketlenerek kargolanmaktadır. Satışını yaptığımız tüm ürünlerimiz ithalatçı ve üretici firmaların garantisi altındadır. On binlerce ürün yelpazesi arasından size uygun ürünü seçerek avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz.
 

Tuesto vitamin d3 k2 sprey hakkında burada bulunan bilgiler sizin için yetersiz kalıyorsa çağrı merkezimizi arayarak ürün hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Firmamız, bünyesinde olan ürünlerin topluma güvenli, etkili ve kaliteli bir şekilde ulaşmasını temin etme hususunda hassasiyetini en üst seviyede taşımaktadır. Ürünleri tanıtırken haksız rekabet ve tüketiciyi yanıltıcı tanıtımlara yer vermemektedir. Bilimsel çalışmaların sonuçlarıyla ürünün etkinliği hakkında ki iddiaların uyumuna sadakatle bağlıdır. “Tuesto” markasına ait ürünü hemen satın alabilirsiniz. Birikim ve Tecrübesi ile 10 yılı aşın bir süredir sizlere hizmet veren firmamız kaliteden ödün vermeden sizlere sanal ortamda e-ticaret platformunda güvenli alışverişin en huzurlu ortamını uzman kadrosuyla sağlamaktadır.


İçeriği:
1 Puf için
Vitamin D3 - 25mcg
Vitamin K2 - 22.5mcg

 

D3 Vitamini Nedir?

D vitamini yağda çözünme özelliğine sahip bir vitamindir. Bu vitamin yağ dokuda ve karaciğerde depolanmaktadır. İki ayrı tipi vardır. D2 ve D3 olarak bilinir.

D vitamini eksikliği vücutta ciddi sorunlara yol açabilir. Günümüzde çalışma koşulları nedeniyle D vitamini eksikliği giderek artmaktadır.

Kişiler kapalı mekânlarda çok uzun süre kalmakta ve gün ışığını çok az görmektedir. Bu da D3 vitamini eksikliğine yol açmaktadır. D3 vitamini D2 den daha önemli bir vitamindir.

D3 vitamini vücutta doğal yollara üretilir. Tüketilen gıdalar, güneş ışıklarını kullanarak D3 vitaminini üretirler. Ama eksikliği söz konusu olduğunda dışarıdan takviye söz konusu olabilir.

Pek çok noktada insan için önemli bir vitamindir.

D3 Vitamini Ne İşe Yarar?

D3 vitamini eksikliğinde kişilerin psikolojik olarak dengeleri bozulabilir. Depresyona girme eğilimleri artar. Duygu durumları hızlı bir şekilde değişebilir.

Çocuklarda kemik oluşumu üzerinde oldukça etkilidir. Güneş ışığından mahrum kalan çocukların kemikleri sağlıklı gelişmeyebilir. Ayrıca yetişkinlerde kemik ağrıları görülme ihtimali vardır.

D3 vitamini metabolizmanın daha iyi çalışmasını sağlar. Böylece bağışıklık sistemi üzerinde de önemli etkileri olduğu yapılan çalışmalar sonucunda anlaşılmıştır.

Vücudun pek çok noktasında çok önemli işlevleri olan bir vitamin türüdür. Hipertansiyon hastalarında olumlu etkileri vardır. Kanser oluşumunun önüne geçmekte etkili olabilir.

D3 Vitamini Alınmasının Sebepleri

D3 vitamininin alınmaması sonucunda zaman içerisinde bazı etkiler yaşanabilir. Kişilerin yaşam içindeki aktivitelerini etkileyecek sağlık sorunlarına neden olabilir.

 

 

Kemik gelişiminin yetersiz olması

Ruh sağlığının olumsuz etkilenmesi

Kanser riski

Bağışıklığın zayıflaması

D Vitamini Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

D3 vitamini eksikliği bazı belirtiler ile kendini göstermektedir. Bu vitaminin eksikliği tüm vücudu olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle eksikliği durumunda hem yaşam şeklini değiştirmek hem de

beslenme şeklini değiştirmek gerekebilir. D3 vitamini eksikliği her yaş grubu için sorun teşkil edebilir. D3 vitamininin eksikliği durumunda görülen belirtiler şunlardır;

Kronik yorgunluk

Kemik ağrıları

Saçların zayıflaması ve dökülmesi

Nedensiz depresyon hali

Gözaltında morluk oluşması

Uyku düzensizlikleri

Kilo verememek

Normalden fazla üşüme hali

K vitamini eksikliği nedir?

K vitamini, iki farklı türü bulunan yağda çözünen bir vitamin türüdür. Bunlardan ilki olan K1 vitamini fillokinon olarak da adlandırılır ve ıspanak, lahana gibi bitkilerle birlikte vücuda alınır. Diğer tür olan K2 vitamini ise menakinon olarak adlandırılır ve bağırsaklarda bulunan bakteriler tarafından doğal olarak üretilir. Vitaminin her iki alt türü de vücutta benzer şekilde çalışır ve kanın pıhtılaşmasından sorumludur. Pıhtılaşma için gerekli olan proteinlerin üretiminde görev yapan K vitamini, vücudun içinde ve dışında aşırı kanamanın önlenmesini sağlar. K vitamininin besinlerle birlikte vücuda yeteri kadar alınmaması, vücutta üretiminde sorunların olması veya besinlerle alınan vitaminin emilimine ilişkin bozuklukların söz konusu olması halinde K vitamini eksikliği gelişir. K vitamini eksikliği sonucunda pıhtılaşma için gerekli olan kan proteinlerinin üretimi bozulur, buna bağlı olarak pıhtılaşma bozuklukları, olağan dışı ve aşırı kanamalar ortaya çıkabilir. K vitamini eksikliği yetişkinler arasında oldukça nadir görülür. Bunun nedeni tüketilen besinlerin içerisinde bol miktarda K1 vitamini olması ve vücutta da endojen olarak K2 vitamininin üretiliyor olmasıdır. Fakat bazı durumlarda K vitamininin emilimine ilişkin sorunlar, beslenme düzenindeki ciddi bozukluklar veya çeşitli hastalıklara bağlı olarak yetişkinlerde K vitamini eksikliğine rastlamak mümkündür. Buna karşın bebeklerde K vitamini eksikliği ile çok daha sık olarak karşılaşılmaktadır. 

 

K vitamini hangi besinlerde bulunur?

K vitamini, bitkisel kaynaklı birçok besinde çeşitli miktarlarda yer alan bir vitamin türüdür. K vitamini nelerde bulunur sorusuna yanıt olarak verilebilecek en zengin K vitamini kaynakları arasında şu besinler sayılabilir:

  • Ispanak, pazı, brokoli, lahana, brüksel lahanası, karnabahar, kara lahana, kuşkonmaz, şalgam, pancar yaprağı, maydanoz, hindiba gibi bitkiler
  • Bezelye, taze fasulye, soya ve meksika fasulyesi
  • Domates
  • Kırmızı ve beyaz et, ciğer ve böbrek gibi sakatatlar
  • Yumurta
  • Süt ve süt ürünleri
  • Çilek, üzüm, kivi, böğürtlen, yaban mersini, avokado, incir, nar gibi meyveler
  • Fındık, ceviz, kaju gibi kuru yemişler

K vitamini yağda çözünen bir vitamin türü olduğundan yukarıdaki zengin K vitamini kaynaklarının tereyağı, zeytinyağı gibi yağlarla bir arada tüketilmesi K vitamininin kullanılabilirliğini arttırır.

 

K vitamini eksikliği belirtileri nelerdir?

K vitamini eksikliğinde görülen en önemli belirti aşırı kanamadır. Vücutta kesilen veya yaralanan bir bölgede kanın pıhtılaşmasının gecikmesine bağlı olarak aşırı kanama görülebileceği gibi vücudun herhangi bir yerinde yara veya kesik olmadan nedensiz kanamalar da meydana gelebilir. Bunun haricinde K vitamini eksikliğinde görülen diğer belirtiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Ciltte kolay çürüme,
  • Tırnak altlarında küçük kan pıhtılarının görülmesi,
  • Vücut mukoza zarlarında kanamalar,
  • Koyu siyah renge sahip veya bir miktar kan içeren dışkı yetişkinlerde görülen belirtiler arasındadır.

Bebeklerde K vitamini eksikliğini işaret eden belirtiler ise:

  • Göbek kordonu bölgesinde kanama olması,
  • Yüzde, ciltte, burunda, sindirim sisteminde veya vücudun farklı bir bölgesinde kanama olması,
  • Sünnet yapılan bebekte iyileşmenin gecikmesi ve sürekli kanama olması,
  • Ani beyin kanamaları gibi durumları içerebilir.

 

K vitamini eksikliği nedenleri nelerdir?

K vitamini eksikliği, besinlerle birlikte yeterli K vitamininin alınmamasının yanı sıra birçok farklı durumda da gelişebilen bir sorundur. Yetişkinlerde oldukça nadir görülen K vitamini eksikliğinde genellikle rol oynayan etkenler şunlardır:

  • Warfarin gibi kan sulandırıcı ilaçların kullanımı,
  • Antibiyotik kullanımı (Antibiyotikler bağırsak florasına zarar verdiğinden vücutta üretilen K vitamini miktarını azaltır),
  • K vitamini içeriği çok düşük bir beslenme planının uygulanması,
  • Vücutta besinlerle alınan yağların emiliminde bozukluklara neden olan hastalıklar,
  • Çölyak hastalığı (gluten enteropatisi), Crohn hastalığı ve ülseratif kolit gibi inflamatuar bağırsak hastalıkları,
  • Karaciğer ve safra yollarına ilişkin hastalıklar,
  • Kistik fibrozis,
  • Bağırsakların bir bölümünün çıkarılmış olması.

Yeni doğmuş bebeklerde daha yaygın olarak görülen K vitamini eksikliğinde rol oynayan nedenler ise şunlardır:

  • Anne sütünün K vitamini bakımından yetersiz olması,
  • K vitamininin anne plasentasından bebeğe iyi bir şekilde transfer olmaması,
  • Yeni doğmuş bebeklerde yaşamın ilk birkaç günlük döneminde vücut tarafından K2 vitamininin henüz üretilemiyor olması,
  • Yeni doğmuş bebekte yaşamın ilk döneminde karaciğerin henüz yeterli ölçüde kullanılamıyor olması.

Write a review

Note: HTML is not translated!
Tags: <p> <span style="font-size: 16.0px;"> <strong>Tuesto vitamin d3 k2&nbsp;</strong>&uuml;r&uuml;n&uuml; firmamızda en ucuz fiyat avantajıyla satılırken, mağazamızdan veya websitemizden online olarak satın alabilirsiniz. Satışını yaptığımız t&uuml;m &uuml;r&uuml;nlerimiz %100 orijinal olarak tarafınıza faturalı bir şekilde &ouml;zenle paketlenerek kargolanmaktadır. Satışını yaptığımız t&uuml;m &uuml;r&uuml;nlerimiz ithalat&ccedil;ı ve &uuml;retici firmaların garantisi altındadır. On binlerce &uuml;r&uuml;n yelpazesi arasından size uygun &uuml;r&uuml;n&uuml; se&ccedil;erek avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz.</span> <br /> &nbsp;</p> <p> <span style="font-size: 16.0px;"> <strong>Tuesto vitamin d3 k2 sprey</strong>&nbsp;hakkında burada bulunan bilgiler sizin i&ccedil;in yetersiz kalıyorsa &ccedil;ağrı merkezimizi arayarak &uuml;r&uuml;n hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.<br /> <br /> Firmamız, b&uuml;nyesinde olan &uuml;r&uuml;nlerin topluma g&uuml;venli, etkili ve kaliteli bir şekilde ulaşmasını temin etme hususunda hassasiyetini en &uuml;st seviyede taşımaktadır. &Uuml;r&uuml;nleri tanıtırken haksız rekabet ve t&uuml;keticiyi yanıltıcı tanıtımlara yer vermemektedir. Bilimsel &ccedil;alışmaların sonu&ccedil;larıyla &uuml;r&uuml;n&uuml;n etkinliği hakkında ki iddiaların uyumuna sadakatle bağlıdır. “<strong>Tuesto</strong>” markasına ait &uuml;r&uuml;n&uuml; hemen satın alabilirsiniz. Birikim ve Tecr&uuml;besi ile 10 yılı aşın bir s&uuml;redir sizlere hizmet veren firmamız kaliteden &ouml;d&uuml;n vermeden sizlere sanal ortamda e-ticaret platformunda g&uuml;venli alışverişin en huzurlu ortamını uzman kadrosuyla sağlamaktadır.</span></p> <p> <br /> <span style="font-size: 16.0px;"> <strong>İ&ccedil;eriği:</strong> <br /> 1 Puf i&ccedil;in<br /> Vitamin D3 - 25mcg<br /> Vitamin K2 - 22.5mcg</span></p> <p>&nbsp;</p> <p> <strong>D3 Vitamini Nedir?</strong> <br /> <br /> D vitamini yağda &ccedil;&ouml;z&uuml;nme &ouml;zelliğine sahip bir vitamindir. Bu vitamin yağ dokuda ve karaciğerde depolanmaktadır. İki ayrı tipi vardır. D2 ve D3 olarak bilinir.</p> <p>D vitamini eksikliği v&uuml;cutta ciddi sorunlara yol a&ccedil;abilir. G&uuml;n&uuml;m&uuml;zde &ccedil;alışma koşulları nedeniyle D vitamini eksikliği giderek artmaktadır.</p> <p>Kişiler kapalı mek&acirc;nlarda &ccedil;ok uzun s&uuml;re kalmakta ve g&uuml;n ışığını &ccedil;ok az g&ouml;rmektedir. Bu da&nbsp;<a>D3 vitamini</a>&nbsp;eksikliğine yol a&ccedil;maktadır. D3 vitamini D2 den daha &ouml;nemli bir vitamindir.<br /> <br /> D3 vitamini v&uuml;cutta doğal yollara &uuml;retilir. T&uuml;ketilen gıdalar, g&uuml;neş ışıklarını kullanarak D3 vitaminini &uuml;retirler. Ama eksikliği s&ouml;z konusu olduğunda dışarıdan takviye s&ouml;z konusu olabilir.</p> <p>Pek &ccedil;ok noktada insan i&ccedil;in &ouml;nemli bir vitamindir.<br /> <br /> <strong>D3 Vitamini Ne İşe Yarar?</strong> <br /> <br /> D3 vitamini eksikliğinde kişilerin psikolojik olarak dengeleri bozulabilir. Depresyona girme eğilimleri artar. Duygu durumları hızlı bir şekilde değişebilir.</p> <p>&Ccedil;ocuklarda kemik oluşumu &uuml;zerinde olduk&ccedil;a etkilidir. G&uuml;neş ışığından mahrum kalan &ccedil;ocukların kemikleri sağlıklı gelişmeyebilir. Ayrıca yetişkinlerde kemik ağrıları g&ouml;r&uuml;lme ihtimali vardır.<br /> <br /> D3 vitamini metabolizmanın daha iyi &ccedil;alışmasını sağlar. B&ouml;ylece bağışıklık sistemi &uuml;zerinde de &ouml;nemli etkileri olduğu yapılan &ccedil;alışmalar sonucunda anlaşılmıştır.</p> <p>V&uuml;cudun pek &ccedil;ok noktasında &ccedil;ok &ouml;nemli işlevleri olan bir vitamin t&uuml;r&uuml;d&uuml;r. Hipertansiyon hastalarında olumlu etkileri vardır. Kanser oluşumunun &ouml;n&uuml;ne ge&ccedil;mekte etkili olabilir.<br /> <br /> <strong>D3 Vitamini Alınmasının Sebepleri</strong> <br /> <br /> D3 vitamininin alınmaması sonucunda zaman i&ccedil;erisinde bazı etkiler yaşanabilir. Kişilerin yaşam i&ccedil;indeki aktivitelerini etkileyecek sağlık sorunlarına neden olabilir.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>Kemik gelişiminin yetersiz olması</p> <p>Ruh sağlığının olumsuz etkilenmesi</p> <p>Kanser riski</p> <p>Bağışıklığın zayıflaması</p> <p> <strong>D Vitamini Eksikliği Belirtileri Nelerdir?</strong> <br /> <br /> D3 vitamini eksikliği bazı belirtiler ile kendini g&ouml;stermektedir. Bu vitaminin eksikliği t&uuml;m v&uuml;cudu olumsuz y&ouml;nde etkileyebilir. Bu nedenle eksikliği durumunda hem yaşam şeklini değiştirmek hem de</p> <p>beslenme şeklini değiştirmek gerekebilir. D3 vitamini eksikliği her yaş grubu i&ccedil;in sorun teşkil edebilir. D3 vitamininin eksikliği durumunda g&ouml;r&uuml;len belirtiler şunlardır;</p> <p>Kronik yorgunluk</p> <p>Kemik ağrıları</p> <p>Sa&ccedil;ların zayıflaması ve d&ouml;k&uuml;lmesi</p> <p>Nedensiz depresyon hali</p> <p>G&ouml;zaltında morluk oluşması</p> <p>Uyku d&uuml;zensizlikleri</p> <p>Kilo verememek</p> <p>Normalden fazla &uuml;ş&uuml;me hali</p> <h2>K vitamini eksikliği&nbsp;nedir?</h2> <p> <strong>K vitamini, &nbsp;</strong>iki farklı t&uuml;r&uuml; bulunan yağda &ccedil;&ouml;z&uuml;nen bir vitamin t&uuml;r&uuml;d&uuml;r. Bunlardan ilki olan K1 vitamini fillokinon olarak da adlandırılır ve ıspanak, lahana gibi bitkilerle birlikte v&uuml;cuda alınır. Diğer t&uuml;r olan K2 vitamini ise menakinon olarak adlandırılır ve bağırsaklarda bulunan bakteriler tarafından doğal olarak &uuml;retilir. Vitaminin her iki alt t&uuml;r&uuml; de v&uuml;cutta benzer şekilde &ccedil;alışır ve kanın pıhtılaşmasından sorumludur. Pıhtılaşma i&ccedil;in gerekli olan proteinlerin &uuml;retiminde g&ouml;rev yapan K vitamini, v&uuml;cudun i&ccedil;inde ve dışında aşırı kanamanın &ouml;nlenmesini sağlar. K vitamininin besinlerle birlikte&nbsp;v&uuml;cuda yeteri kadar alınmaması, v&uuml;cutta &uuml;retiminde sorunların olması veya besinlerle alınan vitaminin emilimine ilişkin bozuklukların s&ouml;z konusu olması halinde K vitamini eksikliği gelişir. K vitamini eksikliği sonucunda pıhtılaşma i&ccedil;in gerekli olan kan proteinlerinin &uuml;retimi bozulur, buna bağlı olarak pıhtılaşma bozuklukları, olağan dışı ve aşırı kanamalar ortaya &ccedil;ıkabilir. K vitamini eksikliği yetişkinler arasında olduk&ccedil;a nadir g&ouml;r&uuml;l&uuml;r. Bunun nedeni t&uuml;ketilen besinlerin i&ccedil;erisinde bol miktarda K1 vitamini olması ve v&uuml;cutta da endojen olarak K2 vitamininin &uuml;retiliyor olmasıdır. Fakat bazı durumlarda K vitamininin emilimine ilişkin sorunlar, beslenme d&uuml;zenindeki ciddi bozukluklar veya &ccedil;eşitli hastalıklara bağlı olarak yetişkinlerde K vitamini eksikliğine rastlamak m&uuml;mk&uuml;nd&uuml;r. Buna karşın bebeklerde K vitamini eksikliği ile &ccedil;ok daha sık olarak karşılaşılmaktadır.&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <h2>K vitamini hangi besinlerde bulunur?</h2> <p>K vitamini, bitkisel kaynaklı bir&ccedil;ok besinde &ccedil;eşitli miktarlarda yer alan bir vitamin t&uuml;r&uuml;d&uuml;r. K vitamini nelerde bulunur sorusuna yanıt olarak verilebilecek en zengin K vitamini kaynakları arasında şu besinler&nbsp;sayılabilir:</p> <ul> <li>Ispanak, pazı, brokoli, lahana, br&uuml;ksel lahanası, karnabahar, kara lahana, kuşkonmaz, şalgam, pancar yaprağı, maydanoz, hindiba gibi bitkiler</li> <li>Bezelye, taze fasulye, soya ve meksika fasulyesi</li> <li>Domates</li> <li>Kırmızı ve beyaz et, ciğer ve b&ouml;brek gibi sakatatlar</li> <li>Yumurta</li> <li>S&uuml;t ve s&uuml;t &uuml;r&uuml;nleri</li> <li>&Ccedil;ilek, &uuml;z&uuml;m, kivi, b&ouml;ğ&uuml;rtlen, yaban mersini, avokado, incir, nar gibi meyveler</li> <li>Fındık, ceviz, kaju gibi kuru yemişler</li></ul> <p>K vitamini yağda &ccedil;&ouml;z&uuml;nen bir vitamin t&uuml;r&uuml; olduğundan yukarıdaki zengin K vitamini kaynaklarının tereyağı, zeytinyağı gibi yağlarla bir arada t&uuml;ketilmesi K vitamininin kullanılabilirliğini arttırır.</p> <p>&nbsp;</p> <h2>K vitamini eksikliği belirtileri nelerdir?</h2> <p>K vitamini eksikliğinde g&ouml;r&uuml;len en &ouml;nemli belirti aşırı kanamadır. V&uuml;cutta kesilen veya yaralanan bir b&ouml;lgede kanın pıhtılaşmasının gecikmesine bağlı olarak aşırı kanama g&ouml;r&uuml;lebileceği gibi v&uuml;cudun herhangi bir yerinde yara veya kesik olmadan nedensiz kanamalar da meydana gelebilir. Bunun haricinde K vitamini eksikliğinde g&ouml;r&uuml;len diğer belirtiler şu şekilde sıralanabilir:</p> <ul> <li>Ciltte kolay &ccedil;&uuml;r&uuml;me, </li> <li>Tırnak altlarında k&uuml;&ccedil;&uuml;k kan pıhtılarının g&ouml;r&uuml;lmesi, </li> <li>V&uuml;cut mukoza zarlarında kanamalar, </li> <li>Koyu siyah renge sahip veya bir&nbsp;miktar kan i&ccedil;eren dışkı yetişkinlerde g&ouml;r&uuml;len belirtiler arasındadır.</li></ul> <p>Bebeklerde K vitamini eksikliğini işaret eden belirtiler ise:</p> <ul> <li>G&ouml;bek kordonu b&ouml;lgesinde kanama olması, </li> <li>Y&uuml;zde, ciltte, burunda, sindirim sisteminde veya v&uuml;cudun farklı bir b&ouml;lgesinde kanama olması, </li> <li>S&uuml;nnet yapılan bebekte iyileşmenin gecikmesi ve s&uuml;rekli kanama olması, </li> <li>Ani beyin kanamaları gibi durumları i&ccedil;erebilir.</li></ul> <p>&nbsp;</p> <h2>K vitamini eksikliği nedenleri nelerdir?</h2> <p> <strong>K vitamini eksikliği, </strong>&nbsp;besinlerle birlikte yeterli K vitamininin alınmamasının yanı sıra bir&ccedil;ok farklı durumda da gelişebilen bir sorundur. Yetişkinlerde olduk&ccedil;a nadir g&ouml;r&uuml;len K vitamini eksikliğinde genellikle rol oynayan etkenler şunlardır:</p> <ul> <li>Warfarin gibi kan sulandırıcı ila&ccedil;ların kullanımı, </li> <li>Antibiyotik kullanımı (Antibiyotikler bağırsak florasına zarar verdiğinden v&uuml;cutta &uuml;retilen K vitamini miktarını&nbsp;azaltır), </li> <li>K vitamini i&ccedil;eriği &ccedil;ok d&uuml;ş&uuml;k bir beslenme planının uygulanması, </li> <li>V&uuml;cutta besinlerle alınan yağların emiliminde bozukluklara neden olan hastalıklar, </li> <li>&Ccedil;&ouml;lyak hastalığı (gluten enteropatisi), Crohn hastalığı ve &uuml;lseratif kolit gibi inflamatuar bağırsak hastalıkları, </li> <li>Karaciğer ve safra yollarına ilişkin hastalıklar, </li> <li>Kistik fibrozis, </li> <li>Bağırsakların bir b&ouml;l&uuml;m&uuml;n&uuml;n &ccedil;ıkarılmış olması.</li></ul> <p>Yeni doğmuş bebeklerde daha yaygın olarak g&ouml;r&uuml;len K vitamini eksikliğinde rol oynayan nedenler ise şunlardır:</p> <ul> <li>Anne s&uuml;t&uuml;n&uuml;n K vitamini bakımından yetersiz olması, </li> <li>K vitamininin anne plasentasından bebeğe iyi bir şekilde transfer olmaması, </li> <li>Yeni doğmuş bebeklerde yaşamın ilk birka&ccedil; g&uuml;nl&uuml;k d&ouml;neminde v&uuml;cut tarafından K2 vitamininin hen&uuml;z &uuml;retilemiyor olması, </li> <li>Yeni doğmuş bebekte yaşamın ilk d&ouml;neminde karaciğerin hen&uuml;z yeterli &ouml;l&ccedil;&uuml;de kullanılamıyor olması.</li></ul>